Bo HaxthausenBo
Forsiden

Jeg er født på Frederiksberg hospital den 15. januar 1957, det er samme år Romtraktaten bliver underskrevet og sputnik 1 sendt i kredsløb om jorden.
6 år senere flytter min familie til Borup på Midtsjælland, og jeg følger med.
Efter realeksamen starter jeg på Roskilde Katedralskole, hvor det lykkes at erhverve en studenterhue.
9 måneder senere har jeg aftjent min værnepligt hos ingeniørtropperne og starter på arkitektskolen i København. Personligt blev det blev en meget lærerig tid, men samarbejdet ophørte før tid.
Kort efter tog jeg på søfartsskole, og da jeg var færdig opdagede jeg at man ikke kan få hyre som ubefaren matros hvis man er over 18 år, men man må køre bus hvilket jeg så gjorde i et par år, indtil jeg begyndte at arbejde som frivillig i Greenpeace: demonstrationer, aktioner og arrestationer.
En 5 ugers studierejse til Frankrig, endte med 7 år bosættelse i Spanien, i et til tider succesfuldt forsøg på at leve drømmene ud: bygge hus, dyrke jorden, stifte familie.
Med barn nummer 2 på vej, fandt vi en lejlighed på Amager og tog en uddannelse som kørelærer mens jeg kørte handikapkørsel for københavnske plejehjem. Arbejdede en periode som kørelærer indtil jeg fik en mulighed for at starte på datamatiker uddannelsen, der så førte til et job som systemudvikler hos Rambøll.
Lejligheden på Amager blev for lille og familien savnede lys, luft og plads. Fandt en lille ejendom uden for Klemensker og flyttede, dvs jeg blev boende i København og pendlede indtil det blev for meget for familien.
Efter en ledighedsperiode fik jeg en uddannelse som voksenunderviser, og umiddelbart efter job som IT-underviser i AOF, det varede 7 år indtil den del af AOF lukkede og jeg fik endnu en ledighedsperiode der bl.a. blev brugt til en række Amu-kurser. Nu er jeg ansat i BAT-din bus på Bornholm hvor jeg også er arbejdsmiljørepræsentant. Jeg er med i bestyrelsen i Bornholm mod atomaffald
.
Siden 2014 har jeg siddet i kommunalbestyrelsen i Borholms regionskommune, valgt ind for Enhedslisten. Jeg er medlem af Teknik og Miljø udvalget og er politisk indvalgt i bestyrelsen for Østkraft.
Ved det kommende folketingsvalg er jeg også kandidat for Enhedslisten.

Logo